Utorak, 20.02.2018, 16:09:11
        DOBRO DOŠLI ČUVARI BH TRADICIJE

                                                          Tel.+387 61 152 203
                                                
Welcome Guest | RSS
Main | NAJVECA CUDA | Sign Up | Login
ON LINE RADIO


VI STE SA NAMA

VRIJEME

Kemix

PRETRAŽI STRANICU

UDRUŽENJE KEMIX

REDOVNI POSJETIOCI
free counters OTVORENO 08.03.2012.

NAJVEĆA ČUDA NA SVIJETU


    Video na Bosanskom


Mesdžidi-Haram u Meki je najveća džamija na svijetu. U njenom centru nalazi se Kaba, kockasta građevina prekrivena zlatom-vezenim crnim prekrivačem prema kojoj se svi muslimani okreću u molitvi. Svake godine, milioni ljudi obavljaju hadž - hodočašće tokom dvanaestog mjeseca hidžretske godine islamskog kalendara, mnogi drugi obavljaju malo hodočašće koje se naziva Umra u ostalim mjesecima.

1160 stanova, 5000 stanara i jedan jedini poštanski broj: Copan u srcu Sao Paula najveća je stambena zgrada na svijetu. Gradić unutar megapolisa, univerzum različitih kultura.
Sao Paulo, grad u kojemu prema procjenama živi 19 milijuna stanovnika, megacity je koji nikad ne miruje. Isto vrijedi i za glasovitu građevinu u njegovu središtu: Copan, najveća stambena zgrada na svijetu, elegantno izvijenu građevinu u asfaltnu je džunglu postavio brazilski arhitekt Oscar Niemeyer.
Sa 1160 stanova i otprilike 5000 stanara ona je znamen i ogledalo grada sa svim njegovim veličanstvenim snovima, njegovom bijedom i nadama.


Priča o Mojsiju je poznata priča među kršćanima i Židovima diljem svijeta. Dramatična priča o razdvajanju vode Crvenog mora je možda najupečatljiviji i najimpresivni dio priče. Znate li da se isto čudo događa u Koreji svake godine?

Luksuzna jahta od 90 metara na sebi ima vodopad, bazen, i vulkan unutar kojeg se nalazi kino dvorana, biblioteka, soba za igru, teretana, spa centar i VIP apartman, a jahta će imati i heliodrom kao i veliki tropski bar uz niz kućica kao na plaži.

Gromoglasna tutnjava i divlja igra vode na granici Brazila i Argentine čine jedno od novih čuda našeg planeta. Slapovi Iguazu obuhvaćaju čak nekoliko stotina većih i manjih slapova. Što se tiče visine slapova, najveći je visok osamdesetak metara, što je znatno manje od najvišeg vodopada na svijetu - Angelovog slapa u Venezueli.

Vulkanski otok Jeju nalazi u Korejskom tjesnacu (Tihi ocean). Najveći je otok u Južnoj Koreji, a na njemu je Hallasan, najviša planina Južne Koreje, ujedno i vulkan, koji je zadnji puta bio aktivan prije više od 800 godina. Otok je cijeli prikriven vulkanskim kamenjem i vulkanskim tlom.PRIJAVI SE

SADRŽAJ

ARHIVA 2018.


Copyright MyCorp Kemix BiH © 2018Free website builderuCoz
Creative Commons licenca
  Kemix BiH
autor Dzemal Dzihanovic
http://kemix.ucoz.com/
1996-2018.